Madonna koncert helyett Olimpiát Budapestre!

| 2009.08.05. 14:10

Egyszerűen nevetséges, ami a Madonna koncert körül történik, mégsem tudok rajta nevetni, inkább sírnék, hogy milyen szerencsétlenek vagyunk. Ismert, hogy a koncertet a Puskás Stadionban rendeznék, de az MLSZ félti a gyepet, ezért nem engedik Madonnát ott koncertezni.

Augusztus 22-én lesz a Madonna koncert, de sem a szervezők sem a rajongók nem tudják, hogy hol. A koncertszervezők a Puskás Stadionban szeretnék megrendezni a koncertet, de az MLSZ ezt nem engedi, mégpedig azért, mert a pályán a koncert után néhány nappal rangos futballmérkőzés lesz. A koncertet szervező cég már azt is felajánlotta, hogy az egész pályán lecserélik a gyepet, ha megtarthatják a koncertet. Az MLSZ-nek ez sem jó, pedig garantálnák, hogy a focimeccsek kezdetéig lecserélik a füvet. (Maximum 3 nap kell a cseréhez).

A Puskás Stadion gyepe körülbelül 50 éve ugyan olyan, nem lett cserélve. Idejön a Madonna, a rajongók letaposnák az egyébként is szar minőségű füvet, kicserélnék jó minőségű gyepre ingyen, de a magyarnak nem kell. Vagy azért, mert az MLSZ elnöknek ebből nem lesz haszna (ha nincs utána egy kis „zsebpénz”) vagy mert utálja Madonnát. Más magyarázat nincs, hisz a két esemény független egymástól, a koncertszervező garantálja, hogy helyreállítja a gyepet a meccsig.

Egy szaros koncertet nem tudunk megrendezni, akkor minek ide olimpia?

A bejegyzés trackback címe:

https://galm.blog.hu/api/trackback/id/tr181289281

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

esef 2009.08.05. 14:16:46

Itt a koncert szűk 3 hét múlva. Mióta is szervezik? Miért is nem tudtak időben gondoskodni a helyszínről???

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.08.05. 14:22:08

@esef:

A Kincsem part elé megegyezés után visszalépett, ezután jött a Puskás Stadion. Ott is megállapodásuk van (papíron) a stadiont üzemeltető cég átadta a döntés jogát az MLSZ-nek, akik nem engedik megszervezni a koncertet. Két biztos helyszín volt, mindkettő visszalépett. Egyik a lovakat, másik a gyepet félti.

Dorsz 2009.08.05. 14:40:54

Félve kérdem: Létezik egyáltalán 50éves fű? Nem létezik, hogy ennyi letaposást, kánikulát, stb. kibír.
Amúgy tényleg gáz, de az ilyet már megszoktuk, és úgy látszik, ez egyre gyakoribb jelenség lesz. :/ A hülyék olimpiáján biztos helyünk lenne.

valójábannemberci 2009.08.05. 15:02:45

Tartsák a négyes metró alagútjában! :]

sKape 2009.08.05. 17:01:42

Sem a szervezők, sem a rajongók nem tudják? Kérdezzük meg Madonnát!

Adani 2009.08.06. 08:40:47

A hülyeség iskolapéldája.

Mint mikor kijelentette egy MÁV-os emberke, h márpedig ameddig ő itt lesz addig itt nem lesznek emeletes vonatok, mert nem és kész.

Katonasági szinten mennek a dolgok mindenhol, ahol sok mindenre csak az érv, mikor megkérdezik ,h miért van így, h csak. Semmi más, mert nincs rá logikus magyarázat, de már régóta így van és ezután is így lesz.

Ismert mondások hallottam már katonaságról ,de a vasútról és máshonnan is,h azért áll őr a kapuban ,h ne tudjon a logika bejönni. Na meg az ,h ami kerek azt viszik, ami a szögletes azt gurítják, de csak addig, ameddig lekopik kerekre a sarka, h aztán megint lehessen vinni.

Pepin bácsi 2009.08.06. 11:54:14

Taksonyban lesz, a műfüves pályán :-)

mqqq 2009.08.07. 10:15:47

Kedves Mihály, eléggé fél információid vannak a koncertről. Szívesen elmagyarázom az elejétől.

Van ugye a Live Nation koncertszervező cég, amely szervezi a turnét, ők nem a Madonna, még csak nem is a menedzsmentje. Az ő feladatuk az adott országban helyszínt, stábot stb találni. Ők árréssel dolgoznak, X összeget le kell adniuk Madonna menedzsmentjének, ha többet sikerült beszedniük (bevétel-kiadás), akkor volt haszon, ha kevesebbet, akkor az a koncert veszteséges lett (ilyen is van, főleg Kelet-Euróbában). A menedzsment (és Madonna) így akkor is nyer, ha az adott este bukás volt.

Ez a Live Nation nézte ki a Kincsem Parkot Magyarországon, mert naivan azt hitték, hogy van egy 80ezer főnyi fizetőképes kereslet Magyarországon és a környékén. Meg is kötötték az előszerződést a Parkkal, kötbérszerződésestül, mindenestül. Érdekesség: a kötbér miatt a Kincsem Park akkor is kaszált volna, ha végül máshol rendezik meg a koncertet.

A gond ott kezdődött, hogy sokkal kevesebb jegyet adtak el a vártnál (kb. 30ezret, a pontos szám titok), így a kevesebb mint félház miatt valószínűsíthető volt, hogy Madonna menedzsmentje lemondja a koncertet valami gagyi technikai okra hivatkozva, elkerülve a presztízsveszteséget.

Ezért próbált a Live Nation új helyszínt találni és a sok szar között (mennyire, de mennyire nincs normális koncerthelyszín Budapesten) adta magát a Puskás Stadion. Az MLSZ-nek (aki ráadásul nem is tulajdonosa/üzemeltetője a stadionnak, de hát itthon az erősebb kutya baszik) felcsillant a szeme, hogy most majd lesz ám minden ingyen, mert hát Madonna, meg Live Nation meg sok zsé. Ezt persze így nem mondhatták ki, ezért jött a rinyálás a fűről, a szoros határidőkről stb. A kezdetektől vállalta a LN, hogy rendbehozzák a pályát, de az MLSZ-nek ez kevés volt, teljes cserét akarta, amire sehol Európában nem volt példa. Az utolsó napon még ebbe is belement volna a LN, de az MLSZ akkor egy újabb köcsögséggel jött, ami viszont annyira durva, hogy inkább le se írom. Találgatni lehet.

Erre beintett az egész vezérkart Magyarországon felvonultató LN (lássák a kinti górék is, milyenek a magyarok) és vállalva az esetleges sztornót, mégis csak a Kincsem Park mellett döntöttek. Hozzáteszem, még mindig fenn áll a veszély, hogy lemondják a koncertet, de szerencsére, ahogy telik az idő, erre egyre kisebb az esély (az ilyet azért 2 héttel előtte szokták közölni).

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.08.07. 10:46:34

@mqqq:

Hallgasd meg a Live Nation nyilatkozatait (vagy olvasd el), pontosan megtudhatod, hogy miért nem volt jó a Kincsem Park, és azt is, hogy megközelítőleg 50 ezer jegyet adtak el.

A probléma itt azzal van, hogy a LN megállapodást kötött a Puskás Stadionnal, majd később a döntés jogát átadták az MLSZ-nek, akinek a stadionhoz nem sok köze van, ők pedig nem engedték ott megrendezni a koncertet és minden együttműködéstől, tárgyalástól elzárkóztak.

Pistie 2009.08.07. 14:41:29

A gyepet le lehet cserélni 3 nap alatt, nem ez volt a gond sosem, csak akkor az oylan is lesz. A sporttörtényelemben egyszer csinálták ezt meg rangosabb esemény előtt, a moszkvai bl döntőre, és meg lehetett nézni hogy 1 hónapra rá miylen állapotban lett a gyep, jöhetett az újabb csere termszetesen. Ez lett volna itt is, egyszer befüvesítik a koncert szervezői a koncert után, persze irdatlan költségen, és NEM CSAK SAJÁT KONTÓRA, és utána saját kontóra az mlsz füvesíthette volna be újra.
Ráadásul azt az említett esetet moszkvában egy olyan kvalitású cég csinálta, amilyen nincsen Mo-on.

mqqq 2009.08.08. 14:53:42

@BKV figyelő: Az, hogy mit nyilatkozik a LN és mi a valóság, nem biztos, hogy teljesen ugyanaz.

A második bekezdésben én is ugyanazt írtam, csak picit hosszabban. :)

mqqq 2009.08.08. 14:54:43

@Pisti-KSK: Ennek picit jobban olvass utána.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása