Fejjel lefelé állnak a vonatok a Rákosrendezői vasútállomáson

| 2009.06.05. 22:10

Néhány napja megkerestem Patro barátomat –hogy megkérjem- ha lesz egy kis ideje készítsen nekem egy jó kis fejlécet a MÁV-figyelőre, de valami olyasmit ami a BKV-figyelőn van, hogy meglegyen végre az egészes arculat. Mert mit ér a közös név, és a közös cím, ha nincs még meg teljesen az egységes arculat?

Patro írt délelőtt, hogy nekiült a fejlécnek, már csak néhány percet kell várni, és jön. Ha a blog tetején még nem láttad, akkor mutatom, ilyen lett:

Már előre látom, milyen kritikák érik majd a blogot az új fejléc miatt. Ezeket megkaptam a BKV-figyelő fejlécénél is. Sokan nem veszik észre, hogy ez egy amolyan görbe tükör” Van benne egy kis valóság és egy kis kitaláció is. Ez van olyan humorosan összegyúrva. De aki ezt nem veszi észre, az valószínűleg az összes fejlécbe belekötne, legyen az bármilyen:) És hogy miért állnak fejen a vasúti kocsik a háttérben? Ezt én sem tudom, talán ez jelképezi a vasút mai helyzetét. Patronak Rákosrendező jutott eszébe a képről. Talán egy kicsit még hasonlít is. Az ottani állapotokat minden esetre bemutatja.

A közös arculatra egyébként nagy szükség van. A cél ugye a legnagyobb tömegközlekedési blog létrehozása volt, ahol központban az utasok vannak, legyen szó MÁV-ról vagy BKV-ról. A cég még mindig az, hogy minden BKV-figyelő olvasó tudjon a MÁV-figyelőről, tudjon arról, hogy ha közlekedése során problémája van, van hová fordulni. Sokan vannak akik a BKV blogomat olvassák, de vasúttal például nem, vagy csak nagyin ritkán közlekednek. Ha velük is megismertetjük a „márkát” akkor már tudni fogja? hogy hová fordulhat, ha problémája van a vasúttal. Ugyan ez igaz visszafele is.

Két év alatt az utasok agyába sikerült beleégetni a BKV-figyelő nevet. Rengetegen tudják, hogy ha problémájuk van, akkor ide fordulhatnak. A brand bevezetésének éppen az a célja, hogy legyen szó bármilyen tömegközlekedési cégről, az embereknek jusson eszébe a név, és forduljanak hozzánk. Meg kell szoktatni az emberekkel, hogy a közös név, és a közös arculat alatt ugyan azt találják. Ugyan azt a blogot, ugyan azt a témát és tudatni kell velük, hogy mindegyik blogon ők a főszereplők.

Egyébként ennek az egységes arculatnak volt a legutóbbi „állomása” a kép és a név kihelyezése a blogokra, amiről már írtam. Az olvasók szeretik tudni, hogy kinek írnak, hogy ki van a felhasználónév és a weblap mögött. Így nagyobb a bizalom.

A bejegyzés trackback címe:

https://galm.blog.hu/api/trackback/id/tr371166386

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Rocko- 2009.06.05. 23:08:29

sztem jó lett, tetszik az egységesítés. (ilyen mértékben)
viszont a kép önmagában drasztikus, a BKV-snak van némi humora, sava-borsa, ez meg iszonyat demoralizáló. na most hogy melyik cég mennyire van mélyen az önmagától elvárható szinttől, azt nem tudom megállapítani. (tehát egy 2009-es európai tömegközlekedési vállalathoz kéepst emnnyire szar a MÁV/BKV) viszont a MÁV elég negatív.
majd elmeséli egyo lyan, aki aktívan használja mindkettőt, h mennyire tükrözik ez a valóságot.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.06.05. 23:21:40

@Rocko-:

Épp ezt írtam. Egy ilyen fejlécnek, grafikának nem célja, hogy a valóságot ábrázolja. Van benne kitaláció és valóság is. Ez így jó szerintem:)

Rocko- 2009.06.06. 08:26:29

okés, csak senkinek se jó ha túl ferde a tükör, erre akartam kitéreni.

trolisrokker 2009.06.06. 10:07:32

örökké piros sorompó... stimmel.

zorka.v 2009.06.06. 10:45:23

Szerintem meg maradjon csak ilyen "túl ferde". Ez nem fotó. Ez a grafika fikció, de túlzásában nagyon is találó. Nem azt kell megnézni, hogy vannak-e fejjel lefelé egymásra dobált vagonok valójában, persze hogy ilyen nincs, nem értem azt, aki ezt komolyan veszi. Én sem hiszem, hogy a karikatúra célja, hogy a valóságot ábrázolja. Viszont a hangulata nagyon is ott van. A grafikus pontosan eltalálta a lényeget.
Néha cserélgetni lehetne a bannert, mondjuk olyannal, ahol látjuk rákosrendezői büféket is :)

budaf(u)ck 2009.06.06. 18:41:51

Egy dolog hiányzik a grafikáról,a rézkábelt eltulajdonitó kedves cigányok:)
És egy működésképtelen jelzőlámpa/sorompó ennek köszönhetően.
De nagyon tuti lett.Gratu.
@Rocko-:
Ha választani lehetne a bkv szerintem lejebb van szinvonalban mint a MÁv.
Mávnál legalább vannak új vonatok amikre vigyáznak(részben)kamerázva van nem érdekli őket az ombudszman,stb.Épülnek új állomások,jobb ötletekkel rendelkeznek.Szerintem.Ha nagyon eröltetném magam sem jönnék rá arra hogy a bkv miben jobb..
na császtok.

Rocko- 2009.06.07. 10:08:52

@budaf(u)ck: mondom, ennyi rálátsom nincs a MÁV-ra, elég ritkán használom, az új vonat jogos, erre persze lehetne mondani, h a BKV-nak meg új buszai vannak (Volvok).
na mindegy, túlságosan nem akarok összehasonlítani őket, úgy, hogy csak az egyiket használom.

petya.bacsi 2009.06.08. 08:39:37

@budaf(u)ck: a MÁV sokkal lentebb van, mint a BKV. Mindkettőt rendszeresen használom, és a BKV sokkal jobb a MÁV-hoz képest... színvonalban. Az új vonatok is fel lettek már avatva, ezt a MÁV blogokon láthattad. Most még újak, de majd nézd meg 2 év múlva.

Kopi3.14 2009.06.11. 14:49:00

A fejlécekkel kapcsolatosan a túl görbe tükörrel annyi a baj, a blogokat saját állításod szerint a rendszeek javítása miatt hoztad létre. Hogy ettől mennyire tértél el, avagy maradtál az ösvényen más kérdés, de a fejléccel biztos nem a javításon dolgozol.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.06.11. 15:57:48

@Kopi3.14:

Ha változnak a cégek, akkor a fejléc is változni fog. Minden tőlük függ:)

Rebegő ajkak 2009.07.12. 11:52:56

Izé...ez az a hely ahol lehet kötekedni a szerk. Úrral és nem törlik ki a kommentjét ???

:)


A fejléc jó, amúgy pedig utaztam egy ideig a szolnoki vonalon rendszeresen, akkor tanultam meg tisztelni a bkvt....már amennyire lehet ilyet mondani :))

Tomi324 2009.08.04. 15:24:56

"Fejjel lefelé állnak a vonatok a Rákosrendezői vasútállomáson"

Szerintem nagyon jó lett a kép, de van egy hibája: Rákosrendezőn még "szakállas" sorompók vannak...amiket két vonat között rendszerint nem hajtanak fel.....de hát ez a vasúton utazókat nem zavarja...az autós meg tömegközlekedjen :)))))))
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása