Börtönt csinálnak az iskolából

| 2009.04.01. 20:10

A Kelenfoldi Szkiskolahoz kepest a Kolos egy igazi boroton. Amikor ev elejen idejottuk, meglepodve tapasztaltam, hogy az ablakok nem nyithatok, mert beszogeltek/becsavaroztak oket. Arra nem terek ki, hogy az udvarra sem lehet kimenni levegozni, mert az ajtok is be vannak zarva.

Ma reggel mar WC-re sem lehetett elmenni, mert az osszes mosdo be volt zarva, igy akire rajott a nagyadag, az vagy vart, vagy elvegezte mashol. En sem tudtam pisilni menni, pedig kellett. Csak az egy szem lanymosdo volt nyitva, azis csak azert, mert nincs ajtaja:) A noi WC-vel se mentunk sokra, mert a WC kabinjai zarva voltak. Egyis osztalytarsamnak mar annyira kellett pisilni, hogy a mosdoba vegezte dolgat, amit vegul nem tudott leobliteni, mert kesobb vette eszre, hogy a csap is le van szerelve.

Bosszanto, hogy az iskola vezetosege milyen tehetetlen ezen a teren. Nem tudnak tenni a dohanyzas ellen, pedig lehetne. Nehany hulye miatt szivnak azok, akik kinyitnak az ablakot, kimennenek az udvarra, vagy elmennenek WC-re…

Tiszta borton

A bejegyzés trackback címe:

https://galm.blog.hu/api/trackback/id/tr911040426

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Strigi (törölt) 2009.04.01. 20:42:23

Hát, ha ezek a fiatalok dohányzásából következő dolgok, akkor nem a fiatalokkal, hanem az iskolavezetéssel van valami gond, de olyan igazi pszichiátriai.

Autotróf prokarióta 2009.04.02. 06:20:53

Az iskolavezetés nem egészen normális. Ezt így nem lehet megoldani. Tudom, hisz jómagam is dohányzom. Nálunk az udvaron van egy dohányzórész határozottan elkerítve a többi résztől. Elvileg 18 alattiak nem mehetnek ki, de az ellenőrzés ritka, viszont akit elkapnak, azt keményen büntetik. DE senki nem gyújt rá a wc-ben, az épületen belül, az ablakon kihajolva... csak gondolkozni kéne. Aki dohányzik, az úgyis fog, hiszen függő, és kell neki. A közeli közgázban meg kábszerproblémák voltak, és bekamerázták az egész épületet. Ez azóta visszaszorult, aki mégis betép, azt könyörtelenül viszik a rendőrségre - egy drogossal kevesebb a suliban, máris minden jobb.

Rocko- 2009.04.02. 06:49:55

a börtön abalakábaaaa soha nem sűűűűt Bea naaaap. :D

Adani 2009.04.02. 08:01:47

Nálunk is anno tiltották a cigizést középsuliban, de semmi értelme nem volt. Volt kijelölt dohányzóhely, mégis mindenki a WC-ben cigizett mert ott dobálták el a csikket, páran köztük én is inkább kiszöktünk a hátul és egy trafóház mögött gyújtottunk rá.

Egy másik suliban pedig simán lehetett kezeli úgy, h megengedték a kijelölt dohányzóhelyen ( udvaron) a cigizést és csak azt büntették meg, aki eldobálta a csikket és nem a hamusba dobta, és a dolog működött. Ilyen egyszerű a dolog, tiltani felesleges, mert aki dohányos az úgy is rágyújt, de legalább ne a WC-be tegye, ott elég büdös van amúgy is.

Strigi (törölt) 2009.04.02. 11:17:26

@Adani: Mindenképpen ez az út, bár úgy tudom, törvényileg nem járható (iskolák, etc. területén nem lehet a diákoknak dohányozni). Örülök, hogy hallom, olvasom, sok iskola - a logika oltárán áldozva - egy kicsit figyelmen kívül hagyja ezt a szabályozást.
Nálunk is jajveszékel a vezetés, micsoda dolog, hogy a WC-ben dohányoznak, ráadásul többen, szervezetten, készakarva. Ennek megszűntetésére folyamatos tanári ügyeletet (szünetenként 2-3 ellenőrzés) írtak ki a tipikusan renitens WC-kre.
Ebből az lett, hogy a lányok átmentek másik WC-kbe rágyújtani, a fiúk pedig elkezdtek kilógni az iskola területéről. Persze ez is szabályokba ütközik, ezért ezt is elkezdték keményen ellenőrizni, büntetni.
Kérdem én, hogy lehet egy elvileg intelligens emberekből álló testület ilyen telhetetlen és tehetetlen? Végre megszűnt a 'félemeleti' dohányzás, erre kitalálnak valami mást, amiért basztathatják ugyanazt a csoportot? Annyi kéne, hogy az iksola területének elhagyására vonatkozó cikkelyt kicsit átszerkesszék.
Szerintem no comment.. És bocs, ha off-topic. :))

Autotróf prokarióta 2009.04.02. 14:11:34

Egy iskolának kötelessége tiltani a 18 alattiaknak a dohányzást. Ma rájöttem az igazgató módszerére. Kint voltam, és kijött az igazgató. Végigloholt a szmogon, de csak annyit rinyált, hogy ne szórjátok el a csikket. Több, ránézésre láthatóan 18 alatti elsős is kint volt, és egyikre se szólt rá, nem írt be neki, semmi.
A suli tiltja, mert muszáj, de közben engedi is, mert nem büntet meg érte. Kinek van ideje szünetben azt ellenőrizni, hogy ki van kint? :D
Ez normális módszer szerintem, mert nem büntetik meg érte az iskolát sem, hiszen tiltja, de ha mégis ellenőriznék a szervek egyszer, akkor lehet arra hivatkozni, hogy most éppen nem ment ki tanár ellenőrizni.

Adani 2009.04.02. 17:11:02

Pontosan, és Békéscsabán több iskola is megoldotta. Tiltja, mert a házirendben szerepel, h tilos, de nem macerál senkit miatta, van az udavaron kijelölt dohányzó ott rágyújthat, aki akar van hamutál a csikkeknek, oda el lehet dobni és passz. Ha ellenőriznek akkor pedigl ehet azt mondani ,h de kéremszépen tiltva van itt a házirend láthatják ,de nem állhat mindenki mellett egy tanár figyelve rá ne gyújtson. Aki dohányos úgyis rágyújt hiába tiltják neki, akkor pedig már inkább a kijelölt helyen tegye, egyrészt nem fulladnak bele a füstbe azok, akik tényleg WC-re mennének másrészt biztonságosabb ha nem eldobálják mindenfelé a csikkeket hanem a hamutartóba teszik, harmadszor, aki nm cigizik sem mérgezi magát passzív dohányzással ha kis vagy nagydolga támad.

De sok tanárnak meg igazgató nem fogja ezt fel, mert nincs akkora agya, meg ugye ő itt a kiskakas a szemétdombon és nehogy már ne az legyen, amit ő akar igen is ő itt az ügyeletes megmondóember és aki nem azt csinálja, amit én akarok azt megbűntetem ( eddig terjed a gondolkodása, kiélheti kicsinyes hajlamait élvezi, h hatalom van a kezében és ő a kiskirály), és igen ha én azt mondom vinni fogjuk a kereket és gurítjuk a szögleteset. A tantestület nagy része pedig ilyen emberekből áll országszerte, és emiatt tart ott az oktatási színvonal is, ahol tart.

Ákibard! 2009.04.02. 20:34:18

@Adani:
Az sajnos egy ellenőrzéskor nem magyarázat, hogy a szabályban benne van. Arra van egy felelős, akinek ezt be kell tartatnia, vagy intézkednie, hogy más betartsa.
Ellenőrzéskor ezt az emberkét szedik elő. 100% hogy így van, az én középsulim eme felelőse mesélte...

Amúgy nálunk is nagyban ment a wc-s bagózás, de aránylag jó volt korábban, mert az egyik oldali WC bagós volt a másik nem. Mi jártunk a nembagósba, aki szívni akart az ment a másikba. Aztén persze ez nem volt elég, belakták a nembagósat is...

Adani 2009.04.02. 20:37:01

Van ahol mégis megoldják a dolgot.

Egyébként az egyterű WC-t felosztani bagós és nem bagós részre pont olyan mint mikor éttermekben teszik ezt, és épp annyi értelem van mint a medencét felosztani, h a bal oldal belehúgyozós a jobb meg nem belehúgyozós.

Ákibard! 2009.04.02. 21:42:18

@Adani:
Félreérthetően írtam.
A folyosón két WC helyiség volt. Egyik a túlfélen egyik nálunk. A miénk volt a nembagós a másik a bagós.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása