Ballmer szerint indokolatlanul drága a Mac

| 2009.03.23. 10:07

A Microsoft első embere csütörtökön egy New York-i szakmai konferencián, a McGraw-Hill Media Summiton vett részt. A vele beszélgető riporter sok más mellett megkérdezte tőle azt is, hogy mi a véleménye az Apple utóbbi időben tapasztalható térnyeréséről az asztali és hordozható számítógépek piacán. Válaszul Steve Ballmer a friss piaci jelentésekre hivatkozott, melyekből az olvasható ki, hogy a gazdasági válság érezhetően visszahúzza a Mac-eladásokat: az NPD adatai szerint februárban 16 százalékkal kevesebb almalogós gép fogyott az Egyesült Államokban, mint egy évvel korábban.

A konkurenciának szóló csípős megjegyzésekkel sosem fukarkodó vállalatvezető magyarázatot is adott a trendre. „Az Apple nagyjából egy százalékponttal nőtt, de most a gazdasági helyzetnek köszönhetően megváltozott az irány. Ma 500 dollár felárat fizetni egy számítógépért, csak hogy rajta legyen egy logó, ez az átlagember számára bajosabban indokolható, mint korábban" - fogalmazott, utalva arra, hogy ma már mind a Macek, mind a PC-k ugyanarra az Intel platformra épülnek. Ballmer a riporter újabb kérdésére válaszul azt is elmondta, hogy sem ő, sem a felesége, sem a fiai nem használnak Apple-termékeket.

(IT Café)

A bejegyzés trackback címe:

https://galm.blog.hu/api/trackback/id/tr61019749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mr.RaverDesigner 2009.03.23. 17:03:35

A mac-ek árai mostanság eléggé konszolidálódnak...pl egy iMac már közel sem annyira rossz üzlet, mint pár generációval ezelőtt, persze csak azoknak akiknek egy jó minőségű monitor is kell. A mac-nek személy szerint az oprencert látom nagy előnynek, ami sokkal barátságosabb és használhatóbb, mint a win...

Kopi3.14 2009.03.24. 19:04:14

@Mr.RaverDesigner: hát, ha spec nem tudod a munkád megcisnálni rajta, akkor lehet barátságosabb. PL nekem alapból nem barátságos, inkább XP, mint OSX, de valahogy leginkább linux, esetleg AIX. Solarisról meg a jövőben akarok véleményt nyílvánítani.
Hogy irreálisan drága-e a mac? A mini szerintem egyáltalán nem. A többi meg ízlés dogla, ha valaki megveszi azt jelenti neki nem drága. De mitn tudjuk kibicnek semmi sem drága.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása