Bifidus ActiRegularis? Na persze...

| 2009.03.16. 18:17

Néhány hónapja fáj a hasam. Ha savasat ettem/ittam mindig túltengett bennem a sav, ami marta a gyomrom. Néhány hete ez a helyzet durvább lett. Bármit ettem egyből megjelent a gyomorsav. A Danone orrba-szájba nyomatja a joghurt reklámjait a TV-ben, méghozzá azokat amikben fellelhető a Bifidus ActiRegularis, ami tulajdonképpen egy baktérium új neve, amit a Danone adott neki, és egy jó marketing fogás. Szerdán a metró falán is láttam egy ilyen plakátot (ha jól emlékszem a Kossuth térnél) és beadtam a derekam.

Vettem joghurtot, Activiát, mindent amiben fellelhető az „ActiRegularis”. Egy próbát megér –gondoltam- gyomromon nem ronthat, max. ha nem hat semmit, megfogadom, hogy ezektől se veszek többet semmit.

Szerdán ittam meg az elsőt, szerencsére itthon. Olyan hányinger és hasmenés jött rám, hogy azt hittem megpusztulok. „Most jön ki a sok szar” mondta anyám. Hát az jött, csak ő a bacilusokra gondolt, amik esetleg a szervezetemben lappanganak. Furcsamód aznap 3-ig nem tudtam elaludni, ami azért érdekes, mert éjfélnél mostanában sosem maradok tovább, és se kávét, se teát nem ittam este.

Másnap már csak a hányinger jelentkezett, és éjszaka ugyan úgy, mint előző nap, sokáig nem tudtam elaludni.

Nem adtam fel, azóta is iszok minden nap egyet, és már a mellékhatásai is ritkábban jelentkeznek. És nem fogjátok elhinni, a savam is eltűnt. Ettem csalamádét, kisdinnyét, és semmi. Még a barack lé sem készíti ki a gyomrom, pedig nincs egy hete, hogy elkezdtem enni a bifiduszos cuccokat.

Utána olvastam, hogy mi ez az egész, és arra jutottam, hogy van tudományos alapja. Baktériumok, amik a Danone joghurtokban a szokásosnál nagyobb számban vannak jelen. Jók a beleknek és az emésztésnek.

Annyi kamu reklámot láttam már, hogy nem hittem a reklámnak, pedig most a Danone nem hazudott. Tényleg jó a joghurt. Kételkedve vettem és ittam meg az elsőt, de azt kell mondjam, pozitívan csalódtam:)


Ha érdekel az egész Bifidus ActiRegularis szakmai része, kattints ide!

 

· 1 trackback

A bejegyzés trackback címe:

https://galm.blog.hu/api/trackback/id/tr881005888

Trackbackek, pingbackek:

Trackback: Segítség! Besavanyodtam! Avagy: testünk sav-bázis egyensúlya 2009.07.28. 10:02:42

Volt az életemnek olyan boldog korszaka, mikor semmit nem tudtam arról, hogy a testem a savak valóságos fertőjében tocsog, ami előbb vagy utóbb a halálomat okozza. Nem hallottam még a savtalanításról, a lúgosításról, a sav-bázis egyen...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

BenTLor · http://blog.bentlor.hu 2009.03.16. 18:40:15

Valóban van tudományos alapja, de nem hiszem, hogy bármilyen más kefir vagy joghurt rendszeres evésétől ne lettél volna jobban. Ugyanis ebben annyira van baktérium, mint a macisajtban brummogás: NÉVLEG ott van, meg elvétve...

Mirko 2009.03.16. 19:07:20

Nem szeretnék károgni, mert tények nincsenek a kezemben, csak legendák - de majd azokra a tünetekre leszek kíváncsi, amik akkor jönnek elő, mikor leállsz a "cuccal".

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.16. 19:30:26

@BenTLor: Úgy olvastam, hogy az összes nem hőkezelt joghurtban megtalálhatók ezek (ilyen) baktériumok. A Danone még ad ezekhez, tehát a szokásosnál jóval több van benne.

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.16. 19:32:51

@Mirko: Erre én is kíváncsi vagyok. Majd egy hónap evés után abbahagyom, Kíváncsi leszek a bélrendszerem hogy reagál.

Arra gondolsz ez olyan mint egy drog?:)

Mr.RaverDesigner 2009.03.16. 19:39:41

Erről az amerikai pite jutott eszembe...az első mindig rossz, aztán majd belejössz:D

Mellesleg lehet hülyén hangzik, de a "most jön ki a sok szar"-on negyedóráig röhögtem:D

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.16. 19:51:35

@Mr.RaverDesigner: Hidd el, abban a szituációban én is röhögtem rajta, még másnap is :D

Rocko- 2009.03.16. 19:59:26

kevesebb kólát. :D

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.16. 20:02:37

@Rocko-: Nem igazán iszok már kólát, talán csak hétvégén. Inkább teát főzök, vagy IceTeát veszek, de kólát már mellék vágányra tereltem :)

"Leálltam a szerről" :D

nbalintn 2009.03.16. 20:02:56

Tényleg jól szokott esni egy Activia ebéd után. De nem értem miért kell változtatni ennyek a baktériumnak a nevét. Ráadásul le van védve a név. Mintha ők tenyésztették ki volna.

...::: :::... 2009.03.16. 21:01:38

elég csúnya dolog úgy beharangozni a figyelőn ahogy... gondoltam, látok valami szarozós írást.. :)

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.16. 21:11:08

@Harfox: Át tudlak navigálni a Puruttyára, ha ennyire ki vagy éhezve :D

kacsa. 2009.03.16. 21:48:02

Az egyik tanárom röhög jókat a Danone aktuális baktériumnevein, ugyanis:
Nincs olyan nemzetség, hogy Bifidus (csak olyan van, hogy bifidobaktériumok).
Ha egyszer már elnevezett valaki valamit, azt csak kivételes esetben szokták átnevezni (és ez akkor is az illetékes rendszertanászok dolga).
Ha létezik ilyen, akkor Bifidus Actiregularis-nak kellene leírni, ha szerotípusról van szó (kis a, ha fajról), de az r akkor is kicsi.
Könyörgöm, ha legalább valami húdetudományos szöveggel akarnak eladni valamit, akkor írják le rendesen a nevét! Így egy kicsit komolytalan. Tudom, szőrözésnek tűnik, de ez olyan, mint amikor valaki keveri a fajt és a fajtát... engem zavar, mást nem biztos :)
A sörélesztőket le szokták védeni és vigyáznak, hogy ne kerüljön illetéktelen kezekbe, úgyhogy nem csoda, hogy ők is levédették a "házi kedvencüket" (márha tényleg van ilyen).
A bélbacik hasznos jószágok (a maguk helyén :S), a joghurt jó nekik (az antibiotikum már kevésbé), de szerintem a házilag készült joghurtban több baktérium van, mint az ilyen (sokáig elálló) csodajoghurtban. Ja és olcsóbb (csak macerásabb). Nem értek hozzá, úgyhogy az is lehet, hogy a doboz színtiszta baktérium tenyészet (csak akkor hogy a csudába áll el olyan sokáig).

kacsa. 2009.03.16. 21:53:30

Bocs, most olvastam el a hivatkozott cikket, úgyhogy az előző hozzászólásomat (okoskodásomat?) akár törölni is lehetne. Tanulság: előbb olvas, aztán kérdez.:)

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.16. 22:00:23

@kacsa.:

Ugyan azt írtad, mint ami a hivatkozott cikkben van, csak egy kicsit hétköznapian.

A Danone kifejlesztett egy ilyen baktériumot, és adott neki egy hangzatos nevet, hogy levédethesse, és tudjon vele kampányolni, de azt semmikép sem mondhatjuk, hogy kamu lenne ez az egész. Igenis van mögötte valami, és ezek a bacik tényleg hasznosak. Saját magamon látom, tapasztalom.

Szerintem ezek vagy ehhez hasonló baktériumok minden hasonló készítményben megtalálhatók, csak nem ekkora számban, tehát az Activia mégis csak egy kicsit többet ad, mint esetleg egy kefir, amit én személy szerint nem szeretek:)

Nem mondom, hogy a Danone most a király, mert utálom őket. De ha a savam ellen van természetesebb gyógyszer, mint pl. a Rennie vagy a többi savtalanító, akkor annak örülni kell:)

Szeretem mikor a biológia tanár szólja le ezt az egészet, mert ő erről nem hallott, és ilyen nincs. Én egyszer olvastam utána, és megértettem a lényegét. Ilyen baktérium a szakkönyvekben tényleg nincs és a neve is vicces, de ne állítsa azt, hogy kamu az egész...

kacsa. 2009.03.16. 22:32:48

@BKV figyelő: Helyesbítenék: a szóban forgó tanár bakteriológus, úgyhogy lehet, hogy tud valamit... Annyit biztosan, hogy milyen baktérium nemzetségek léteznek és neki jobban hiszek, mint a Danone-nak. Ha pedig nincs ilyen nemzetség, akkor megkérdőjelezem azt, hogy minden pontosan úgy van, ahogy a gyártó cég mondja. Lehet, hogy minden más igaz, amit mondanak, de ha csak egy valami van, ami nem stimmel, onnantól már fenntartással fogadom az egészet.
Azt nem mondtam (ő sem), hogy rossz dolog a joghurt, csak azt, hogy az egész sántít és tudománynak álcázott reklámszaga van. A jónép beveszi (és megveszi drágán), hisz benne és biztos van egy csomó ember, akinek segít. De lehet, hogy egy sima joghurt is ilyen hatást érne el (főleg, ha hisz abban is a fogyasztó).

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.16. 22:47:28

@kacsa.: A lényeget a végén írtad le. Ha egy szem C-vitamint azzal a tudattal veszel be, hogy az lázcsillapító (és lázas vagy), akkor lentebb fog menni a lázad. Gyógyulásban mindig hinni kell, az a legjobb gyógyszer.

Nekem se tetszik, hogy a tudományt így felhasználják reklámcélokra, az meg főleg nem, hogy olyan tudományos neveket adnak valaminek, ami hivatalosan nem létezik (létezett). De ezt elviekben ők fedezték fel, tehát nekik is kellett elnevezni. Adtak neki egy hangzatos nevet, amivel lehet kampányolni.

Hatásos volt, mert én is megvettem. (Lehet emiatt hülyézni), amolyan próbaképp, hátha van benne valami.

Nekem segített. Lehet, hogy a sima joghurt is segítene, lehet, hogy csak bemesélem magamnak, de azért azt sem mondom, hogy az egész kamu és hülyeség.

Eszem még egy darabig, majd megpróbálok mást. Sima joghurtot pl. Kíváncsi vagyok ugyan ezt a hatást fejtik-e ki.

Arról is írok majd bejegyzést, nem maradtok le semmiről:)

kacsa. 2009.03.16. 23:07:18

@BKV figyelő: A hit gyógyít és mindenki azt vesz amit akar (szíve joga), csak nem szeretem, ha mindenféle maszlaggal etetnek a reklámokban. Igaz, addig jó, amíg csak képletesen etetnek szegény csattanó maszlaggal.:) Ha valamit nem ért az ember, mert teli van mindenféle tudományos(nak) látszó szóval, akkor elhiszi azt, hogy ért a témához az, aki mondja. Pedig -ahogy egy tanárom mondaná- egy pl. kutatás lényegét el lehet úgy magyarázni, hogy egy laikus is megértse. Ha mégsem lehet, akkor az nem tudomány, hanem szemfényvesztés.

Rocko- 2009.03.17. 06:57:01

BKV figyelő · bkvfigyelo.blog.hu 2009.03.16. 20:02:37
tea is savas, legalábbis vannak olyanok.
viszont ha feltaláltad az ellenszert, akkor ne habozz szólni. :D
mondjuk az én módszerem az az, h reggel egy kis adag Müller (aníliás, banános, x) tej, aztán egész nap kóla, hadd küzdjenek. :D

RosszQtya · http://indafoto.hu/rosszqtya 2009.03.17. 07:53:45

banános kólás kombó izgalmas :))

Rocko- 2009.03.17. 09:48:24

nem rögtön, közvetlenül, de az.

amúgy meg ha van vaniliás kóla, miért ne?

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.17. 09:52:33

@Rocko-: Vaniliás kóla már nincs, legalábbis Coca, pedig nekem ízlett régen:)

Joghurtot csak magába eszem, utána egy ideig nem eszek iszok semmit:)

Rocko- 2009.03.17. 10:04:11

BKV figyelő · bkvfigyelo.blog.hu 2009.03.17. 09:52:33
létezik még az. csak nálunk bukott meg. van egy sejtésem h északabbra v nyugatabbra lehet kapni még boltban.
mondjuk annak is örülni kell, ha látsz CherryCoke-ot.

LacusBP 2009.03.17. 17:21:20

És ugye a többi reklámbeli "viccesgyerek" TOP20 :)

L. Casei élő kúltúra
precíziós trimmerpenge
green power (persil)
calgonizálás
aktív oxigén
intelligens mosópor
100% gyümölcstartalom
élő joghurtkultúra
Jordy flance (dzsördi flensz) technológia
selyemprotein
ph 5.5
időszemcsék
alore vera kivonat
citrus cr technologia
nutrilift
23,19 %-kal kevesebb narancsbör
tejalapú ital / reggeli ital
frissföl
élőflóra
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása