A szájápolás űrkorszakát éljük?

| 2009.03.10. 10:03

Tegnap délután lementem a közeli DM-be, hogy új fogkefét vegyek a régi helyett. Különálló fogkefét nem vettem már vagy 5 éve. A mostani fogkeféimet mind valami csomagban kaptam, vagy fogkrémhez volt ajándékba. 5 éve a fogkefén a nyelvtisztító felület volt új, mostanra meg még 10 extrát találtak ki a kefékhez, így nem csoda, hogy 30 percig álltam értetlenül a fogkefés polc előtt, hogy melyiket is válasszam.

A fogkefébe az a jó, hogy minden héten kitalálnak valami újat. Agyonreklámozzák, hogy milyen jó, majd néhány hétre rá jön a következő reklám, hogy az előző mennyire szar, ez 10x hatékonyabb. Azt is kijelenthetjük, hogy a szájápolás űrkorszakát éljük.

Végül is egy Colgate 360 fogkefét vettem, mert ár/érték kategóriában az volt a legjobb. Szempont volt, hogy legyen benne nyelvtisztító, hosszabb vékonyított sörték, ne legyen drága, és nézzen is ki valahogy:)

A nyelvtisztító fontos, mert bizonyítottan a nyelven van a legtöbb baktérium a szájban, ezt a fogorvos is megmondta. A nyelvbe beleragadnak azok parány kajadarabok is, amik a fog között nem igazán. Az előző fogkefében nem volt nyelvtisztító, akkor a sörtékkel pucoltam a nyelvem, az is hatásos volt:)

Vékonyított sörték azért kellenek, mert a hús könnyen az ember foga közé ragad és észrevétlenül megbújik evéstől a fogmosásig. Ha keresztbe mosom a fogam, akkor a vékonyított, hosszú sörték mindent kiszednek a két fog közül.

Ezek mellett egy marék olyan „funkció” van ebbe a fogkefébe is, amit nem tudom mire használhatnék. A vastag, gumi sörtéket pl. nem is tudom mi a szerepe.

A bejegyzés trackback címe:

https://galm.blog.hu/api/trackback/id/tr45993107

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

sabo 2009.03.10. 15:09:59

Kötve hiszem, hogy egy bordázott gumidarab hatékonyabban tisztítja a nyelvet mint a sűrű sörtehalmaz. Az elülső gumiréteg amire te gondolsz "állítólag" polírozza a fogakat.

Mr.RaverDesigner 2009.03.10. 15:49:05

Nekem valami speckó fogfehérítős signal fogkefém van. Annak is van egy gumisörtéje, és valóban polírozza a fogakat, plusz a fogkövem sincs azóta, mióta azt használom:D

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.03.10. 18:23:12

@sabo: Én mind2 oldalát használom a fogkefének nyelvtisztításra, szerintem így a leghatékonyabb. Az a polírozós cucc meg érdekes:)

@Mr.RaverDesigner: Nekem a fogkrémem ilyen fehérítős, azaz új Signal. Az egyébként egyből fehéríti a fogat, de csak optikailag, mert van benne valami olyan anyag, ami a fénnyel érintkezve fehérebbnek látszatja a fogakat. Ez nem tartós. Csak rendszeres használat mellett fehérít maradandóan.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása