A frekvenciapályázat valódi nyertese a Juventus rádió

| 2009.11.24. 19:50

Bevallom őszintén, november 18 előtt nagy Sláger hallgató voltam. Szeretem az ott játszott zenéket (az Eddától a Queen-ig), szerettem a műsorokat, műsorvezetőket, mindent. Nem voltam ezzel egyedül, 3,5 millió barátom hallgatta velem a Slágert nap mint nap, míg át nem vette helyét a Neo.

Most nem megyek bele a frekvenciapályázat részleteibe. Mindenki tudja, hogy mi történt. A Sláger azóta is szól, élő műsorok nélkül, 150 ezer hallgatóval az interneten. Belehallgattam a Neóba és a Class-ba is, mindkettőnek adtam kétszer 1 órát, azután ki is kapcsoltam, nem az én műfajom. Úgy gondolom a Danubius és a Sláger eddigi hallgatói is hasonlóan gondolkodnak, de sokan vannak azok is, akik elvből nem tekernek az új adókra.

Tehát van most több, mint 3 millió bizonytalan rádió hallgató aki keresgél a megmaradt rádiók között. Én is így tettem, végül a Juventuson kötöttem ki, mert ez hasonlít zenei kínálatában legjobban a Slágerhez. De a Juventus weblapját böngészve rájöttem, nem csak én tekertem át. Százával jelennek meg hozzászólások, melyekben üdvözlik egymást az új hallgatók, akik ide menekültek az új rádiók elől. A Juventus is üdvözli őket. Két zene között rendszeresen hallani "Bármi is történjen, mi itt maradunk"; "Önök minket választottak, és mi Önökkel maradunk" és ezekhez hasonló szpotokat.

Véleményem szerint, ha a rádió kicsit változtat a zenei kínálatán, a 3 millió bizonytalan rádiózó felét, háromnegyedét magához tudja édesgetni, és a kispadon ülve meg tudja nyerni a frekvenciapárbajt.

Megpróbált lebeszélni az oltásról a háziorvos

| 2009.11.04. 17:30

Az "Oltassak vagy ne oltassak?" kérdést gondolom ti is feltettétek magatoknak párszor az elmúlt hetekben. Én végül arra jutottam, beadatom magamnak az újinfluenza elleni védőoltást, biztos ami biztos alapon. El is mentem ma a háziorvosomhoz, akinek mondtam mit akarok, majd szolidan lehülyézett és 20 perces fejmosást tartott, a kint várakozók nagy örömére.

Szerinte egészséges vagyok, Magyarországon pedig csak olyanok haltak meg eddig (és ez fontos szó) akiknek más betegségük is volt, tehát szerinte szedjem tovább a vitaminokat, egyek továbbra is sok gyümölcsöt és mindig mossak kezet, valamint azt is hozzátette, hogy a védőoltás csak üzlet valakinek. De ő nem akar lebeszélni róla, kiállítja nekem a vényt, megvehetem az oltást, de tudnom kell, hogy ő nem vállal felelősséget a beadásét, alá kell írnom egy papírt, hogy minden kockázatot vállalok, és ha valami bajom lesz azért csak én felelek, senki más.

„És ha nem oltatom be magam azért, mert lebeszélt róla, és elkapom az újinfluenzát, melybe akár bele is halhatok, azért vállalja a felelősséget?” –Tettem fel a kérdést, amire természetesen nemleges választ kaptam. Tehát ha oltatok, ha nem, enyém a felelősség.

Amit akart azt elérte, még bizonytalanabb lettem. Egyik orvos azt mondja, hogy kell az oltás, a másik lebeszél róla. Az emberek pedig teljesen bizonytalanok. Végül odaadta a vényt, és megbeszéltük, hogy alszom rá még egyet...

Ti oltattok vagy sem?

· 2 trackback

Megszűnik a Sláger és a Danubius rádió

| 2009.10.28. 14:10

Eldőlt: elveszik a Sláger rádió és a Danubius országos frekvenciáit. A Fidesz és az MSZP együtt szavazta meg a két rádió halálos ítéletét. A frekvencia- pályázat egyik nyertese az FM1 konzorcium lett, amely a Sláger helyén indítja a radiocafét. A másik győztes, az Advenio Zrt. pedig Class Rádió névvel sugározhat a Danubius hullámhosszán. Ahogy Zsolti írja a Twitteren: „ez a frekvencia ujraleosztas olyan mintha kihuznak alolad a domained, es odaadnak masnak, a latogatottsaggal egyutt.. agyfasz.”

És milyen igaza van. Holnaptól az Index helyén a kedves olvasók a Kuruc.infót olvashatják, a Kuruc helyén pedig egy meleg társkeresőt találnak majd.

A Sláger rádió közleménye:


 

· 1 trackback

Windows 7 képekben

| 2009.10.25. 12:15

A sok teszt mellett sajnos kevés kép jelent meg a hírportálokon a Windows 7-ről. Ezt a hiányosságot szeretném alant 16 kockával pótolni, hátha segít valakinek az új Windows megismerésében. Közel egy éve, 2008 novemberében telepítettem a 7-es PreBétáját először, az Acer Aspire One netbookomra. PreBétát a Béta majd az RC követte, most pedig a végleges, boltokba került magyar kiadást telepítettem. A netbookon, 1,6 Ghz-en, 1 GB rammal is tökéletesen fut az Ultimate és a többi kiadás is, úgyhogy AA1 és EEE tulajoknak is csak ajánlani tudom.


Indulás után


Ablakok a háttérben

Szenet küldött pizza helyett a Pizza Oscar

| 2009.10.21. 22:55

Érdekes akcióval állt elő a budapesti Pizza Oscar pizzéria. Ehető vonaljegy programot indítottak, mellyel a BKV jeggyel vagy bérlettel rendelkező vendégeiknek kedveskednek. Aki rendel tőlük egy 32 centisnél nagyobb pizzát, és felmutatja jegyét vagy bérletét, 300 forint kedvezményt kap. Mivel van bérletem tegnap este én is igénybe vettem az akciót, rendeltem is egy 32-es "Trója" pizzát plusz sonka feltéttel, de sajnos a rendelt kaja nem érkezett meg, helyette ezt a széndarabot kaptuk:

Megörültem az akciónak, hisz a pizzéria annak ellenére adja olcsóbban a pizzát, hogy a közlekedési társaság még csak szóba sem áll velük. Mindaddig örültem, míg meg nem kaptam a pizzát, amiből nem tudtam sokat enni, nem laktam jól, tehát amit megspóroltam azt más kajára költhettem.

Nem is értem az ilyen kajáldákat. A pizza teteje is meg volt égve, tehát látták, hogy túlsült, megégett. Ennek ellenére dobozba tették és kihozták, hogy tudták: az ügyfél nem lesz elégedett. Aki pedig nem elégedett, az nem rendel többet. És azok sem rendelnek majd, akiknem az ügyfél továbbadja az infót. A negatív reklám nem reklám. Ha kidobták volna a pizzát, csináltak volna egy másikat állandó ügyfelük is lehettem volna. E

De nekik biztos megérte...

Miért nem Érdig jár a 33-as busz?

| 2009.10.20. 01:40

Ma délután megint láttam egy BKV buszt Érd központjában. Ismételten feltettem magamnak a kérdést: Miért nem jár BKV Érdre, amikor Diósdra, Budaörsre, Budakeszire, Solymárra, Csömörre, Gödöllőre, Gyálra stb. jár busz vagy HÉV? A 33-as busz végállomása a nagytétényi vasútállomás busszal körülbelül 10-15 percre van a városközpontunktól.

Ekkora lenne a plusz út, ha Érd lenne a 33-as végállomása


Érd egy 70 ezres város. Jön ide Volánbusz és vonat is, mindkettő egyre ritkábban és egyre drágábban, de a BKV sosem érintette a várost, pedig nem lenne rossz, ha egy bérlettel (vagy környéki kiegészítővel) átszállás nélkül elérnénk Buda egyik nagy csomópontját a Móricz Zsigmond körteret. Ha a 33-as busz végállomása Érd városközpont lenne, nagyban javulna a város közlekedése, több ezer ingázó életét könnyítenék meg vele.

Arra is gondoltam, hogy a Volán és a MÁV harcol a harmadik vetélytárs ellen, de ha végiggondolom ez hülyeség. A Budapesti Közlekedési Szövetség része mindhárom társaság, egységes bérletük is van, és a látszat ellenére sincsenek versenyben. A leglogikusabb válasz az, hogy az önkormányzat nem lép semmit, pedig megrendelhetnék a szolgáltatást. Nekik is plusz pénz lenne, ha a jegyárakat nézem.

Azt is megtehetné a városvezetés, hogy egy külön szerződés szerint „ingyen” járatja Érdre a BKV buszokat (értsd: nem kell plusz jegy vagy bérlet, elég a BKV). A közlekedési cég bevételei nőnének, hisz több jegy és bérlet fogyna, az önkormányzat is nyerne, ha több pesti jönne Érdre, itt költenék a pénzüket. Még azt is el tudom képzelni, hogy Érd polgármestere felajánl néhány plusz buszt (amennyivel több kell), melynek üzemeltetési költségét a reklámokból (buszokon és megállóknak) tudnák fedezni és amiket érdi buszvezetők vezethetnének. Az Érdig járó 33-as busz tehermentesíthetné a vasutat is. Gondoljunk csak a martonvásári vonatokra, melynek utasai 80-90 százalékban érdiek. A vonat Érd alsótól szinte üresen megy tovább, főleg este, amikor Budapest felé is alig van rajtuk utas.

Minden esetre a héten megkeresem az önkormányzatot, hogy szerintük miért nincs szükség a busz meghosszabbítására (miért nem rendelték meg eddig a szolgáltatást).

Programod interjú

| 2009.10.18. 13:40

Néhány hete az érdi Pestiest (a Programod!) egyik újságírója azzal keresett meg, hogy nem lenne-e kedvem egy kicsit mesélni a blogról, ugyanis indult egy új sorozat, ahol ismert és kevésbé ismert, ám fontos munkát végző érdieket mutatnak be az olvasóknak. (Szerzők, művészek, zenészek, stb.). Örültem a felkérésnek és természetesen igent mondtam az interjúra, ennek végeredményét lent találjátok. (A MÁV-figyelő blog is benne van, akkor még nem tudtam a szüneteltetésről).