A frekvenciapályázat valódi nyertese a Juventus rádió

| 2009.11.24. 19:50

Bevallom őszintén, november 18 előtt nagy Sláger hallgató voltam. Szeretem az ott játszott zenéket (az Eddától a Queen-ig), szerettem a műsorokat, műsorvezetőket, mindent. Nem voltam ezzel egyedül, 3,5 millió barátom hallgatta velem a Slágert nap mint nap, míg át nem vette helyét a Neo.

Most nem megyek bele a frekvenciapályázat részleteibe. Mindenki tudja, hogy mi történt. A Sláger azóta is szól, élő műsorok nélkül, 150 ezer hallgatóval az interneten. Belehallgattam a Neóba és a Class-ba is, mindkettőnek adtam kétszer 1 órát, azután ki is kapcsoltam, nem az én műfajom. Úgy gondolom a Danubius és a Sláger eddigi hallgatói is hasonlóan gondolkodnak, de sokan vannak azok is, akik elvből nem tekernek az új adókra.

Tehát van most több, mint 3 millió bizonytalan rádió hallgató aki keresgél a megmaradt rádiók között. Én is így tettem, végül a Juventuson kötöttem ki, mert ez hasonlít zenei kínálatában legjobban a Slágerhez. De a Juventus weblapját böngészve rájöttem, nem csak én tekertem át. Százával jelennek meg hozzászólások, melyekben üdvözlik egymást az új hallgatók, akik ide menekültek az új rádiók elől. A Juventus is üdvözli őket. Két zene között rendszeresen hallani "Bármi is történjen, mi itt maradunk"; "Önök minket választottak, és mi Önökkel maradunk" és ezekhez hasonló szpotokat.

Véleményem szerint, ha a rádió kicsit változtat a zenei kínálatán, a 3 millió bizonytalan rádiózó felét, háromnegyedét magához tudja édesgetni, és a kispadon ülve meg tudja nyerni a frekvenciapárbajt.

A bejegyzés trackback címe:

https://galm.blog.hu/api/trackback/id/tr661549738

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

vape81 2009.11.24. 21:11:38

A Juventus ugyanúgy átélte azt, amit most a Sláger/Danubius. Ők is elvesztették anno a frekvenciájukat, de felálltak, megrázták magukat, és itt vannak, mennek tovább.

A Juventus zenei kínálata a Slágerére hasonlít, én is azt hallgatom, mikor nincs gép a közelemben, mikor gép előtt vagyok, akkor a Slágert hallgatom továbbra is.

Hiányoznak a műsorok, a műsorvezetők, és sajnálom, ami történt. A két új rádió tragédia (szerintem), zenei kínálatuk nulla, a műsorvezetők idegesítők, erőlködnek poén nélkül.

kacsa. 2009.11.24. 21:27:02

Be kell, hogy valljam, nekem jobban tetszik, hogy csak zene megy a Sláger online adásában.
A 2 új adónak adtam egy esélyt, nem jöttek be (különösen a neo). A választások előtt majd visszanézek, hogy hogy állnak zenei kínálat és pártatlan ;) tájékoztatás terén, addig meg végigpróbálom a többi rádiót.
Kíváncsi vagyok, hogy melyik adó fogja betölteni a Sláger és a Danubius helyét.

NW1 2009.11.25. 06:34:15

A két új adó szerintem is tragikus. Nem bírtam 10 percnél tovább hallgatni őket, ennyire mazo nem vagyok. :)
Korábban (amíg országos adó volt), a Juventust hallgattam. Most is néha odakapcsolok, csak a "Balogh kolléga" zörejétől mászok a falra.
Hiányzik a Sláger és a Danubius, megszoktam a műsorvezetőket, hírolvasókat. Utóbbiaktól a 2 új adón kiráz a hideg. Abszolút nem rádióba való a hanguk.

SilentSound · http://autozz.blog.hu 2009.11.25. 09:35:44

Én az első napon kíváncsiságból belehallgattam a két új rádióba, ha már úgyis épp körbe kellett autóznom az M0-on fél Budapestet, meg városban kavirnyálni. Voltak azért jó zenék, amikor ide-oda kapcsolgattam, de ezeket sem fogom szerintem tartósan hallgatni, ahogyan a Danubiust, Slágert, meg a Juventust sem... :)

Grg76 2009.11.25. 09:53:57

Én sem hallgatok rádiót már jóideje. Régebben még bejött a PontFm, EstFm, Café, de most már ezek is stilust váltottak.
Ilyenkor sajnálom, hogy nem mindenhol lehet online rádiót hallgatni, Igaz abból sem magyarokat hallgatnám, mert választék ott sincs, de szerencsére külföldön máshogy állnak ehhez, kedvenc rádiómnál 7(!) irányzatból lehet válogatni...

capor_ 2009.11.25. 10:08:40

A 3 millióból szvsz 2.5 millió csak bekapcsolta rádiót, hogy szóljon valami... És azért ezeket mert mindenhol foghatóak és nem kell tekergetni...
Fél, egy év múlva már ezeknek a rádiónak is ugyanakkora hallgatottsága lesz mint volt az előző kettőnek...

esef 2009.11.25. 10:34:01

Én meg nem gondoltam volna, hogy rádió helyett az 1.6-os benzines, gyári kipufogós motorhangot ennyire fogom élvezni...

Adani 2009.11.25. 12:11:08

Én észre se vettem ,h nincs Danubius és Sláger. Eddig se nagyon hallgattam egyiket sem rádiót max. kocsiban ülve hallgattam ,de akkor is inkább hal ehetett akkor mp3 lejátszóról zenét, ill. inkább a Petőfit. Interneten meg ha rádiót hallgatok akkor épp akkor döntöm el mit.

Peti817172M · http://peti817172m.atw.hu 2009.11.25. 15:42:23

Nem értem a problémát. A Sláger és a Danubius is megy onlineban. Akkor miért is pártolnak át a hallgatók a Juventushoz?

BKV figyelő.hu · http://bkvfigyelo.hu 2009.11.25. 15:48:14

@Peti817172M:

Mert a hallgatók kis része hallgatja _csak otthon_ a rádiót, ennél kevesebbnek van internetkapcsolata. Autóban, buszon, utcán hogy hallgassam online a Slágert? Kevesek tehetik meg, mobilnettel...

Amúgy:

A hallgatók a Juventus felé menekültek

Az adatok alapján jelenleg nehezebb helyzetben van a Neo FM, hiszen a korábbi Sláger-rajongóknak csak 6 százaléka maradt az új adón, míg a Class FM esetében ez az arány a korábbi Danubius-rajongók bázisán nézve 16 százalék.

A kutatási anyag szerint a változások nyertese a Juventus lehet. A Danubius-rajongók 32 százaléka, a Sláger-rajongók 28 százaléka hangolt a Juventusra az új adók indulása óta eltelt időszakban. Jelentős hallgatói tábort nyerhet még az MR2 Petőfi Rádió és a Rádió1 is.

Az adatok alapján jelenleg nehezebb helyzetben van a Neo FM, hiszen a korábbi Sláger-rajongóknak csak 6 százaléka maradt az új adón, míg a Class FM esetében ez az arány a korábbi Danubius-rajongók bázisán nézve 16 százalék.

matteo14 2009.12.01. 10:58:57

@esef: Hát igen.Most a két húgom bömbölését(állítólag éneklését)hallagatom.Élményben és hanghatásban ugyanaz.

zsoltfairlane 2009.12.04. 06:02:34

Előre érzem,hogy ezért a kommentért fogok kapni rendesen,demindegy.Ott kezdeneém,hogy nem voltam se Sláger,se Danubius fan(főleg nem Sláger),de reggel csak a danubiust hallgattam,Balázsék iszonyat jók voltak.A zenék meg kedenek alakulni,Balázsék is visszatértek,lényegében a Classon csak ex-danubiusos műsorvezetőket hallok(max.1-2 kivétel),a zenék kb. ugyanazok,szóval a Danubis lényegében nem halt meg,más néven folytatódik csak.Persze nem ugyanaz,de majdnem.Én nem nagyon értem a Class FM ellenzőit,majdnem ugyanaz,mint a Danubius.

zsoltfairlane 2009.12.04. 06:07:33

Arra,hogy nem lesznek túl jó zenék,számítani lehetett,hogy tesztelték a hallgatókat,hogy mik a reakciók a különböző zenékre.Kövezzetek meg,de nekem tetszik a Class.Az online adást nem hallgattam,arról nem tudok véleményt nyilvánítani.A Neóból nem sokat halgattam,de amit hallottam,nem tetszett.

budaf(u)ck 2009.12.06. 17:01:10

Ez olyan tipikusan magyar viselkedési forma hogy megszoktunk valamit és képtelenek vagyunk váltani,újulni.Lásd:nézz rá a városra(BP) jó ez igy mocskosan,szarosan,össefirkáltan ugysem érdekel senkit maradjon igy.
Véletlen sem probálna ki senki valami újat,mást váltást és kijönni a megszokott szar mederből.
Rájöttem ebben az országban nincs éretelme semmit újitani,váltani mert mindenki egy időgépben él ami megragadt a 70-es években.Az a pár fejlődni akaró ember,bármi pedig levan szarva.
Ezektől a közvélemény kuatatásoktól pedig okádni tudnék hisz minden értelmes ember tudja hogy egy nagy hazugság.
Most nehogymár kimzutassa valaki hogy az országban melyik rádiót,tv-adót hányan hallgatják,nézik.Hülyeség.Megkérdeztek 3millió embert?Ugyanmár.Statisztikát pedig bárki tud gyártani jó pénzért.Lásd 4évvel ezelötti választások elötti közvéleménykutatást.
Ebben a témában ajállom figyelmébe minden hiszékeny médiahisztárikusnak Árpa Atilla könyvét!Amiben megkéri az olvasót a végén,ha valakinek a lakásában van nézetségmérő az jelentkezzen nála a megadott telefonszámon.Mindenki tudja,nincs ilyen.Tehát nézetségi adatokat is csalva gyártanak.

Ahol én dolgozom ott vagy a petőfi szól vagy anno néha (egyik begyepesedett)koleganőm miatt a danubiusz.
Namármost mióta classFm lett,azóta csak az szól hisz nagyon jó zenei váltás történt.Reggeli müsoroknál ugyanúgy hányok mint az összes műsorvezetötől egytől-eggyig,de a zenei kinálat igényes és senki nem mondhatja hogy nincs rajta valamelyik kedvence egy órában!
És ami a legfontosabb hogy változatos!Életemben nem hallodtam rádióban ennyi depeche mode-ot vagy Quimbit,vagy Johnny Cast,Ac-Dc-t,Elvist,Nirvanát,stb, mint mostanság.És nem az agyonnyüstölt 8éve beállitott zenei programot nyomja a rádió mint a juventus is teszi,hanem észrevettem hogy naponta teljesen más kinálat és nem slágerszámok hanem akár "b" oldalas számok adott előadóktól!
Bárki bármit mond akinek van zenei izlése és jó zenéket szeret vagy van kifejezett kedvencei, (itt nem az irigymirigyékre gondolok) akkor a CLASS FM-en megtalálja!Én irom ezt aki gyűlöli a rádió adókat.
És ne 1 órát adj neki hanem ha rendszeresen hallgatod rájössz mennyire jó lett!

budaf(u)ck 2009.12.06. 17:14:55

@BKV figyelő:
Továbbá aki egy rádióreklámba Madness-t tesz alásfestőzenének az nálam minden elismerést megkap!Végre nem egy gagyi Csárli vagy valami agyonjátszott szart raktak alá,hanem a brit ska legnagyobb zenéjét!Tudom itthon nem sokan ismerik(kultúra szegénység) de ahol egy rádióban ez szól vagy Johnny Cash az csakis az igényességet jelzi!

Juventuszról annyit hogy hétköznap délután,passz hány órától Dénes Tamás vagy egy másik pojáca mikor vicceket olvas be, amiken még 8évesen is inkább sírtam vagy 3 órán át unatkozó kamionosok vagy kőbunkó audis faszkalapok küldik be hogy épp "Pettendnél dugó van mert elütöttek egy nyulat..csók tökimanó,köszönjük tökimanó.Macskaszem üzeni hogy 3 lábú van a dombovárin-köszi macsek..stb..
ez a szinvonal nálam nem egy rádióba való hanem vmi zugkocsmába vidéken.
Melóhelyemen egyszer rakta át valaki véletlen erre és 20 perc után többen jelezték azonnal kapcsolja át valaki mert megőrülök.
És nemhinném hogy átpártolnak tömegesen erre a tényleg buta adóra,de hát ki tudja manapság.Höh margit nem fogja be a szokolom a slágert..höhh akkor átrakom a juventurszra mert az tisztán jön meg ott legalább ugyanaz szól minden órában..
Na szóval viccet félretéve ez a
juventu(r)sz szerintem egy rossz ötlet váltásra.Olyan mintha eddig mszp szavazó lettem volna és most az szdsz re váltok.
Remélem nem anyámba küldesz el,bár ugyis ez szokott lenni ha nem vagyok épp a véleményeden,de ez kiakaszt:):):)
Classfm tényleg jó!És ilyet tőlem ritkán olvashatsz:):)

P.A.N. 2009.12.08. 15:02:22

@budaf(u)ck:

Ja.... a Class FM TV reklám-spot alatt is a Madness megy. Fölé meg lenyúlták a Genesis I can't dance alapkliséjét, és a plakátkampányt is erre alapozták (öltönyben libasorban white-box háttérben robotjárunk szigorú- viccesen).
Fantasztikus. Eredeti! Szánalmas....

Kattrin 2009.12.10. 20:00:49

Nekem tetszik a Class Fm, és a műsorvezetők nagy része korábban Danuniusos volt, ahogy már írta előttem valaki. Szerintem Budafucknak tök igaza van.

Eleinte nem örültem, hogy megszűnt a Danubius, egy-két óra hallgatás után pedig még nem tetszett a Class, szóval tényleg az volt bennem is, hogy akkor most mi a fenének kell váltani, újítani, stb. De most már örülök a Class Fm-nek, tetszenek a zenék is és az is, hogy sok régi Danubiusos műsorvezető dolgozik ott.

budaf(u)ck 2009.12.11. 01:17:58

@LHA:
Az nem a Genesis alapkliséje azt a madness már a 70-es évek elején de lehet már a 69ben használták.Ezt a mozgást és minden (majdnem)albumuk boritóján a Divinne-ig ez volt a mozgás.Őket nyúlja mindenki.
De ha jól van nyúlva vagy igy tiszteleg elöttük valaki azzal semmi baj.Jó példa erre a Coldplay aki a depeche mode elött tiszteleg a klipjeivel vagy a koncerteken kraftwerkel.
És a CLASS-fm teljesen korrektűl teszi és ötletes.Egy zenei adó mivel reklámozzon?Egy kacsával?

Azgardia 2009.12.26. 14:28:52

Nekem is bejön a Class FM. Van pár olyan zene(?) amire csak nézek ki a fejemből, hogy ez most mi? De nem emlékszem rá, hogy más rádióban hallottam volna pl Linkin Parkot, meg észrevették, hogy a Tankcsapdának sem csak 2 száma van.

onefm.hu · http://www.onefm.hu 2010.07.18. 00:39:12

A Neo nagyon jo.... és nem a Neo tehet róla, hogy nincs Sláger, hanem az ortt, az ortt viszont menjen a... :)
A Class is klassz. Nekem bejön a két új rádió.. a régiek hiányoznak a palettáról, a megoldással nem vagyok kibékülve... ahol lehet fellázadok az ortt ellen. pföjj
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása