Blikk és az emberi méltóság

| 2009.06.11. 11:50

Tudom, aki Blikket olvas, az megérdemli. Nem olvasom, egy ismerősöm hívta fel a figyelmem az újságban található egyik mai cikkre, ami „Szétmarcangolta az őrjöngő kutya” címmel jelent meg. Arról írnak, hogy egy kislányt egy megvadult kutya szétharapdált, és több órán keresztül kellett műteni. A cikk végén található egy érdekes mondat, szó szerint idézem:

„A megvadult eb úgy megharapta, hogy a kislánynak még a belei is ki szakadtak.

Akár bulvárlap akár nem, azért ez a mondat mindenen túlmegy. Bauch Gábor a cikk írója vagy nem tudja, hogy mi azaz emberi méltóság, vagy szarik rá, lényeg, hogy van miről írni.

A bejegyzés trackback címe:

https://galm.blog.hu/api/trackback/id/tr261178497

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

andrazs 2009.06.11. 13:56:35

Áh, ez semmi... Még pár éve a 3-as metróban láttam kirakva több helyen blikk-címlapot. Egész lapos kép: Bzmot (?) állt a sínen, tőle jobbra egy piros karika, hogy ott van valami érdekes. Mint kiderült, egy elgázolt ember maradványai voltak :)

andrazs 2009.06.11. 13:57:29

Áh, ez semmi... Még pár éve a 3-as metróban láttam kirakva több helyen blikk-címlapot. Egész lapos kép: Bzmot (?) állt a sínen, tőle jobbra egy piros karika, hogy ott van valami érdekes. Mint kiderült, egy elgázolt ember maradványai voltak :)

Páneurópai Harci Kos 2009.06.11. 15:22:57

nos, én pl igénylem a naturalista kendőzetlen ábrázolást.
Mintegy elrettendő intő példaként.
és ha megmutatják akkor talán több emberben támad fel a felelősségérzet, mintha csak egy kitakart fekete zsákot látunk.
A valóság elől bujkálás, ilyen "emberi méltóság" gal takarózás nem kifizetődő.

az igaz hogy nem azt szeretném, hogy plakátoljuk körbe a várost kibelezett hullákkal.
Az egész témáról lehetne akár szakdolgozatot is írni, mennyire jó ha a lakosok látják mi az eredménye bizonyos dolgoknak.
u.i. orosz oldalakra kell menni, ott a webszerkesztők nem annyira finnyásak.

Páneurópai Harci Kos 2009.06.11. 15:24:10

általában egy halk fuj és gyors elnézéssel be szoktam érni.

Virgogirl · http://csecsebecse.blog.hu/ 2009.06.11. 15:42:00

Ráadásul, ha így van írva (ki szakadtak), az szerintem nyelvtanilag helytelen... Egyébként én az ingerküszöb egyre magasabbra helyeződésével magyaráznék egy ilyen cikket, azon, hogy "megharapta", már senki nem lepődik meg... sajnos

Adani 2009.06.11. 16:07:37

Egyszer egy blikkben olvastam olyan cikket ami a vasútról szólt a képen volt egy tökig tele levő Bzmot vonat, ahol látszik ,h hátsó vezetőálláson is állnak páran, majd a cikk arról szólt, h micsoda dolog ez Indiában még a vonat tetején is utaznak és ide tartunk. Ja meg persze az, hogy látható a képen ,h a mozdonyvezető mellé is kerültek utasok ez meg balesetveszélyes. A zárlámpa meg a zártárcsa is jól látható volt, nem a mozdonyvezető mellett utaztak hanem a hátsó vezetőállásban, ami előfordul néha.

A Blikk volt az is, aki egy haldokló magyar focista képét tette ki a címlapra ( hírtelen összeesett és meghalt a focipályán). A tavalyi kaposvári gyilkosságnál is ahol két hülye gyerek megölte az osztálytársát is kitettek egy nagy képet az áldozatról majd egy kő képét, aláírás meg olyasmi volt ,hogy ezzel a kővel verték agyon Jocót.

A Blikk az egy ilyen szennylap és hitelessége is a jereváni rádióhoz mérhető.

Egyébként a Maunika showban is elhangzott már olyasmi ,h tapsoljuk meg Józsit aki veri a feleségét.

Hozzá Szóló 2009.06.11. 16:17:58

Mit izgulsz? Fehér Miki holttestét úgy mutatták címlapon, hogy ki lehetett venni a szemét... elég durva látvány volt... az olvasókat minősíti csak és kizárólag amúgy... aki pénzt ad ezért...

bandeenator · http://kritika3.blog.hu 2009.06.11. 16:44:09

Azt, hogy kiszakadtak, képes volt külön leírni vagy a korrektor volt ennyire figyelmetlen?

Bulvár: a meztelen nőre mit mondjunk?

A bulvár valaha a színes, érdekest jelentette, ami nem feltétlen esett egybe az igénytelennel.

harcsacsőrű kellnős 2009.06.11. 17:28:12

Olyan, hohy "ki szakadtak" nincs. Legalábbis most.
Az, hogy kiszakadtak, az jó és érthető.
Mér ilyen balfasz mindenki mostanában?

petya.bacsi 2009.06.11. 18:12:29

Az említett újság (is) közölt képeket a szerencsétlenül járt David Carradine-ról is, boncolás után. Voltam annyira naív, hogy azt gondoltam, azért van egy bizonyos határ, ami alá nem süllyed a bulvármédia. Tévedtem. Itt már, ezeknek semmi sem szent.

petya.bacsi 2009.06.11. 18:43:36

Egyébként, nem mindenki újságíró, aki újságokba (legyen az nyomtatott, vagy nem) irkál :)

esef 2009.06.11. 21:21:25

"ki szakadtak" Ez ugyanannyira a halálom, mint az "ugyan úgy". BKVfigyelő legalább nem újságíró, de ez a pasas... Mikor és hol fogja visszaadni az újságíró igazolványát?

Ákibard! 2009.06.11. 22:01:35

Jó, hát bulvármédia...

Lehet bennem van a hiba, de ezen annyira nem botránkoztam már meg, bár láttam már vonat által gázolt embert 3 részben...
Ami a furcsa volt, hogy ott akkor nem volt túl megrázó, ilyen értelemben nem hatott meg. Amikor azért a gombóc a torkomban volt, az az volt amikor pár napra rá megláttam a fényképét egy biciklis oldalon...
( alleycat.hu/blog/20071010/elvesztettem )

Lord Marcang Brutal 2009.06.13. 22:24:59

@Páneurópai Harci Kos:
"u.i. orosz oldalakra kell menni, ott a webszerkesztők nem annyira finnyásak."


Mint például?

rickyramirez 2009.06.15. 22:00:23

@Páneurópai Harci Kos:
Egy jogállamban az embernek vannak személyiségi jogai, amelyeket az ilyen szennylapok súlyosan megsértenek. Semmi joguk nem volt ezekre a dolgokra, milyen szöveg az, hogy nem kifizetődő az emberi méltósággal való takarózás?

rickyramirez 2009.06.15. 22:12:42

Egyet bizonyosan állíthatok: minden bulvárt tudatosan és teljes mértékben kerülök. A Blikket is, a "Maunika-show"-t is, a Győzike-show-t is, a valóságshow-kat is, stb... És ez bizony abból fakad, hogy egyrészt nem érdekelnek az ott leírtak, másrészt undorítónak tartom a példányszámnövelésnek ezt a formáját. Azt senki nem említette még, hogy Antal Imrét is rárakták a címlapra, amikor haldokolt (sok helyen írtak is róla elítélően). Semmibe veszik az emberi méltósághoz való jogot, amikor pl. ezt az Antal Imre-féle címlapot megláttam (ugyanaz a dolog, mint a poszt témája), nagyon felháborodtam. És az a nagyon-nagyon szomorú, hogy ezek a lapok fogynak a legjobban és ezeknek a műsoroknak van a legnagyobb nézettségük (ezek mind tények).
Ezek a dolgok szoros összefüggésben vannak az elmúlt húsz évben Magyarországon végbement súlyos értékválsággal. A dolgok árujelleget, az emberi kapcsolatok piaci formát öltöttek, a haszonelvűség teljesen eluralkodott, a társadalomban addig még úgy-ahogy meglévő szolidaritás szintje szinte a nullára csökkent. Nagyon sajnálatos, hogy az emberek egy nagyon jelentős része ezekre a címlapokra, cikkekre, műsorokra vevő, emberileg ennyire lezüllöttek, szinte elállatiasodtak. De bátran írhatom: azért még messze nem minden ember ilyen. Nincs még mindenki Blikk-színvonalon, vannak még, akiknek megmaradt a tartásuk!
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása