Sztrájk képekben

| 2008.12.20. 00:02

Majd’ 1 hete van vasutas sztrájk, amit kénytelen vagyok „követni”, hisz minden nap vonattal járok, Érd és Kelenföld között. Az utóbbi napokban csináltam pár képet, dolgozó vasutasokról, üres állomásokról, pályaudvarokról, vonatokról. Csak a saját szórakoztatásom végett, de miért ne osztanám meg veletek? :)

Még annyit elmondanék, hogy az érdi dolgozó vasutasok minden fillért megérdemelnének, amit a VDSzSz követel. (De a többi dolgozó vasutas is, az országban). Amit tapasztalok, hogy korrektek, ha tudnak tájékoztatnak mindenről (mindig tudják, mikor, merre megy vonat), kedvesek, még mosolyogni is tudnak, és nem béremelésért hisztiznek, hanem dolgoznak. Kinek járna pénz, ha nem nekik?
 

A bejegyzés trackback címe:

https://galm.blog.hu/api/trackback/id/tr98832549

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Kelenfke 2008.12.20. 10:58:33

Egyik fotón se látom a Gaskót! Mikor járt ő utóljára egy pályaudvaron vagy vasútállomáson? Látta valaki? Vagy ő a tv-stúdiókban sztrájkol? Ott könnyű!

Astoria & Stadionok mániás 2008.12.20. 16:43:02

Engem szerencsére személyesen nem értint a sztrájk illetve egy csöppet igen, a BKV-metrók megnövekedett utasforgalma miatt, de a nem létező t*köm tele van már vele!

Az utasok egy része vár egy vonatot, és késik, más része nem is tud eljutni, harmadik része araszol autóval a dugóban, negyedik része pedig rosszul lesz a zsúfolt, levegőtlen buszokon.
Most, a válság idején rengetegen "állnak sorba" egy-egy munkahelyért, nem vagyok biztos benne, hogy azt a dolgozó, aki egy héten keresztül minden nap késik, a drága dolgozni nem hajlandó MÁV-os ********-ek/-ak/-ok (ide mindenki azt helyettesít, amit akar) miatt, következő héten is az adott cégnél dolgozik.
Tudom, induljanak előbb az emberek, de mikor aludjanak?
A MÁV-osoknak biztos jól esik kávézni egy meleg helyen, és közben dumálni, de eredményt nem érnek el a sztrájkkal, ezt felfoghatnák a kicsi kis agyukkal.
Különösen szemétnek tartom azokat a kalauzokat, akik, mikor épp indulna a vonat, akkor közlik, hogy nem veszik fel a munkát.
G.M. cikkéből nekem az jön le, hogy elítéli a sztrájkot. Amennyiben ez így van, én is egyetértek vele, 100%-ig.

Biztos keserű szájízzel fogok a vonatokra felszállni a közeljövőben. Nem tudom, hogy bízzak meg ezekben az önző, a polgártársai (az utasok) érdekeit lesz*ró mozdonyvezetpkben... Az ilyenek vezetik neki a vonatukat 80-nal az előttük haladó vonatnak (ugyanis, ha egy kis köze is van a vasútnak a metró világához -ugyanis utóbbiban egy nagyon de nagyon aprót jártas vagyok-, abban az esetben úgy gondolom, hogy a nemrég történt tragédiának 100%-ig a mozdonyvezető volt az oka).

Tisztelt Mozdonyvezetők, és Kalauzok!
Sztrájkoljatok, Drágáim, sztrájkoljatok, így karácsony előtt különösképp fasza, de én (és szerintem sok más ember is) leírtalak Titeket! Nem vagyok Veletek, mostmár nem is szeretlek Titeket. Remélem, jól szórakoztok, amíg sok embert elbocsátanak, mert késik, sok ember rosszul lesz a tömött buszon, és sok ember 3-kor kell 5 helyett, hogy ne késsen!

tutti 2008.12.20. 16:52:47

Mozdonyvezető nem is sztrájkol...

Astoria & Stadionok mániás 2008.12.20. 17:12:04

Miért, már csak kalauzok meg állomási dolgozók sztrájkolnak?

hitomi 2008.12.20. 23:25:02

Astoria,
igen, mert a mozdonyvezetőknek van saját szakszervezetük (ami mellesleg elítélte a gaskóék esztelenkedéseit).

Ákibard! 2008.12.21. 00:12:19

Astoria, Kedves KBFV!

"Az ilyenek vezetik neki a vonatukat 80-nal az előttük haladó vonatnak (ugyanis, ha egy kis köze is van a vasútnak a metró világához -ugyanis utóbbiban egy nagyon de nagyon aprót jártas vagyok-, abban az esetben úgy gondolom, hogy a nemrég történt tragédiának 100%-ig a mozdonyvezető volt az oka)."

Ezen javaslom gondolkozz el egy kicsit. Amíg a bíróság is hónapokig vizsgálja az ügyet, addig Neked semmi jogod nincs ilyen kijelentéseket tenni.
NEM tudhatod mi történt, mit tett a Mozdonyvezető, és amit tett esetleg arra ki utasította.
A metrónak ezen ügyhöz semmi köze nincs, teljesen más a rendszer, a vonatbefolyásolás, stb stb.

Tartózkodj az ilyen kijelentésektől!

Astoria & Stadionok mániás 2008.12.21. 21:03:11

hitomi 2008.12.20. 23:25:02
Ez kezd komplikált lenni...


Ákibard! 2008.12.21. 00:12:19
Cikkeket is olvastam, hogy az mv. volt a hibás.

Ákibard! 2008.12.22. 00:16:52

És a cikkeket a Bíróság írta a hatályos Magyar Törvények alapján??

Ha én most írok egy cikket, miszerint Te szaladtál át a sínen, a mozdonyvezető félrerántotta a kormányt és ezért ütköztek össze, akkor Te leszel a hibás, és ez lesz az igazság?
Ne röhögtess már...

Amíg vasúti szaktekintélyek nem nyilatkoznak az üggyel kapcsolatban, sőt még találgatásokba sem bocsátkoznak, addig nekünk, érdeklődőknek, semmi jogunk pálcát törni a mozdonyvezető feje felett.

Vagy esetleg konkrét adatokkal rendelkezel? Kapott írásbelit? Mennyire gyorsított? Mikor fékezett? Milyen jelzést kapott? Állomástáv? Stb.
Majd két év múlva...

Addig is mint mondtam, kérlek maradj csendben, a bulvársajtó által összehordott baromkságokat pedig kár terjeszteni. (Volt amúgy a hírekben vonatvezető (mozdonyvezető) és irányítókocsi (vezérlőkocsi) is, ennyire hiteles a média...)

Strigi (törölt) 2008.12.23. 11:16:16

Meg kéne fogni az egész sztrájkoló brigádot, kihajítani, újraszervezni új munkaerővel - ami dolgozni is méltóztatik -, és minden rendben lenne. Ha már a nyugat a példa, ezt átvehetnénk.
süti beállítások módosítása
süti beállítások módosítása